lauantai 21. helmikuuta 2015

Nopeaa ja helppoa pikkusuolaista

Instagramin ihmeellisestä maailmasta voi bongata monenlaisia kokeilemisen arvoisia vinkkejä. #diyfood -kuvaryhmästä bongasin idean nopeisiin pieniin suupaloihin, jotka maistuvat pikkuisen lämppäri-leiviltä, mutta ovat ehkä hippasen paremman makuisia ja edustuskelpoisempia vaikka juhliin. 


 Suuresta pehmeästä tortilla-lätystä tulee noin 7 ympyrää lasilla, jonka halkaisija on 8 cm. Sen kokoiset lättypalat mahtuivat hyvin tavalliseen muffini-vuokaan. Kokeilin myös pienempiä, mutta niillä piirakoista tuli liian litteitä, kun täytettä ei mahtunut tarpeeksi. Tuolla metallirenkaalla ei saanut painettua suoraa kiekkoja, joten katsoin parhaaksi leikata veitsellä lasin ympäriltä.

Kokkailun koekaniineina toimivat tällä kertaa mieheni ja hänen ystävänsä saunaillan tiimellyksessä, joten ajattelin käyttää miehekkäitä täytteitä: ketsuppia, kinkkukuutioita, pepperonia, juustoraastetta ja ehdottomasti timjamia.
Tässä kaunokaiset ennen uunin lämpöistä kosketusta, joka tarkalleen ottaen oli 200 astetta ja noin 10 minuuttia. Aktiivista valmisteluaikaa kului 10 minuuttia eli melkoisen nopeaa tarjottavaa.


Seuraavalla kerralla voisi kokeilla täytteeksi vaikka aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa ja rosmariinia.


Tortillalättyjen leikkaamisesta jäi jonkin verran ylijämäpaloja, joita päätin aivan kokeilumielessä kuivattaa uunissa. Ihana rapsakoita sipsuja tuli. Mausteena suola/sormisuola, joista tavallinen toimi paremmin ja chilimausteseos.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ennen julkaisua viesti tarkistetaan mahdollisten roskapostien varalta =)